Inge Lucas en Marger Verschuur

Inge Lucas en Marger Verschuur verzorgen namens de Gemeente Veenendaal een Breakoutsessie over toptaken en webcommunicatie.

keep-calm-and-start-with-toptakenIn oktober 2015 heeft de gemeente Veenendaal de website volledig vernieuwd op basis van een nieuw concept voor webcommunicatie voor gemeentes. Wij maken het bezoek aan de website zo intuïtief mogelijk  en zijn de bezoeker altijd een stap vóór. Zo vervullen we de behoeften van onze bezoekers, zelfs boven hun verwachtingen.

Er is steeds meer aandacht voor toptaken. Optimale communicatie met de bezoeker betekent voor ons meer dan de mogelijkheid om taken op de website tot een goed einde te brengen. Wij verleiden ook: we leiden mensen naar informatie waarvoor ze niet in eerste instantie op de website kwamen, maar die ze toch belangrijk vinden en waarderen.

Niet alleen de homepage, maar íedere pagina is ingericht op de belangrijkste behoeften van de bezoeker. Ook bieden wij op iedere pagina logische vervolgstappen voor de bezoeker. Onze gemeentewebsite is voor een belangrijk deel voortgekomen uit inbreng van onze bezoekers en uitgebreide analyses van statistieken.

We hebben dit concept niet alleen ontwikkeld voor de gemeente Veenendaal. We maken het  laagdrempelig beschikbaar voor alle gemeenten in Nederland. Het is een totaalconcept dat blijft groeien en dat we samen met andere gemeenten door ontwikkelen.

Marger Verschuur (webmaster) en Inge Lucas (webcoördinator) hebben dit project geleid en uitgevoerd. Zij vertellen over hun visie op webcommunicatie, wat de nieuwe website heeft opgeleverd en hoe andere gemeentes kunnen instappen op dit concept.