Willem Pieterson

downloadDr. Willem Pieterson is een ondernemer, onderzoeker en adviseur op het gebied van organisatiecommunicatie, -verandering en (multi-channel) dienstverlening. Hij promoveerde in 2009 cum laude op een proefschrift over overheidsdienstverlening en diensverleningskanalen. Hij werkte 4,5 jaar in de Verenigde Staten en tegenwoordig heeft hij Berlijn als thuisbasis. Vanuit Berlijn werkt hij voor verschillende organisaties zowel in Nederland als daarbuiten op de bovengenoemde terreinen. Voorbeelden van organisaties waarmee hij werkt(e) zijn onder meer de Europese Commissie, de Inter-American Development Bank, de World Association of Public Employment Services, verschillende Fortune500 bedrijven en meer dan een handvol overheden in Nederland.

Onderwerp Keynote:

Terug- en vooruitblik eGov

Samenvatting:

De overheid doet een hoop op het gebied van (elektronische) dienstverlening, veel daarvan is √©n gaat goed, maar helaas ook veel slecht. In deze key note blikken we terug en vooruit. We kijken wat de overheid zoal gedaan heeft in de laatste jaren en proberen uit de missers en successen een aantal goede lessen te leren. Op basis van die lessen blikken we vooruit en gaan we in op wat de overheid zou kunnen √©n moeten doen om het de burger makkelijker te maken zonder daarbij de kosten en effectiviteit van de dienstverlening te nadeling te be√Įnvloeden.

Natuurlijk gaan we hierbij ook in op de rol van de webprofessional. Die wereld wordt steeds vager nu verschillende kanalen in elkaar schuiven, dus een stukje duidelijkheid kan helpen. Wat staat de professional te wachten in de komende jaren en hoe kan deze professional zich zo goed mogelijk voorbereiden op een turbulente, uitdagende én inspirerende toekomst?