Dimitri Tokmetzis

© Bas Losekoot / De Correspondent

Dimitri Tokmetzis (1975) is als onderzoeksjournalist werkzaam voor het journalistieke platform De Correspondent. Hij schrijft al jaren over privacy, surveillance en technologie. Voor het onderzoek naar persoonlijke data dat hij samen met collega Maurits Martijn deed, won Dimitri de afgelopen jaren verschillende prijzen, waaronder de prijs voor beste datajournalistiek van de VOJN en De Loep voor de beste online onderzoeksjournalistiek.

In september 2016 verscheen het boek Je hebt wel iets te verbergen dat hij samen met Martijn schreef. Hierin laten ze zien dat privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Ze leggen bloot welke gegevens je allemaal weggeeft en aan wie. En, belangrijker nog: welke ingrijpende gevolgen dat heeft voor ons allemaal. Na het lezen van het boek weet je weer precies waarom je wel wat te verbergen hebt. In zijn keynote neemt Dimitri ons mee in het avontuur dat hij heeft beleefd. Hij vertelt over wat hij heeft gezien en wat hij heeft ontdekt. Ook legt hij de relatie met de online professional, ons werk en onze verantwoordelijkheid. Voor meer informatie zie ook: https://decorrespondent.nl/nietsteverbergen

Dimitri en Martijn waren op 12 september 2016 te gast bij De Wereld Draait Door. In onderstaand fragment vertelt Dimitri iets over het onderzoek.